ОДРЖАН ПЕТИ КОНГРЕС МЕТАЛУРГИЈЕ И ИНЖЕЊЕРСТВА МАТЕРИЈАЛА ЈУГОИСТОЧНЕ ЕВРОПЕ

ОДРЖАН ПЕТИ КОНГРЕС МЕТАЛУРГИЈЕ И ИНЖЕЊЕРСТВА МАТЕРИЈАЛА ЈУГОИСТОЧНЕ ЕВРОПЕ

У организацији Савеза инжењера металургије Србије, уз подршку Регионалног одбора Регионалног центра Београд Инжењерске коморе Србије, одржан је V Конгрес металургије и инжењерства материјала Југоисточне Европе (5th Metallurgical & Materials Engineering Congress of South-East Europe-"MME SEE 2023"), у Требињу, у временском периоду од 7. до 10. јуна 2023. године.

Конгресу је присуствовало 130 учесника. Окупио је научнике, истраживаче и инжењере из земаља Југоисточне Европе и целог света. Предавачи су били еминентни професори из САД, Норвешке, Велике Британије, Индије, Немачке, Малезије, Словеније, Аустрије, Босне и Херцеговине, Хрватске, Црне Горе и Србије.

Конгрес се бавио најновијим истраживањима у области металургије, инжењерства материјала, заштите животне средине и екологије, са циљем да се научна заједница упозна са најновијим научним достигнућима у овим областима. Током четвородневног рада конгреса саопштена су 4 пленарна предавања, 5 предавања по позиву, 21 усмена и 53 постерске презентације.