ТРЕЋИ МЕЂУНАРОДНИ КОНГРЕС ОДРЖИВА АРХИТЕКТУРА

ТРЕЋИ МЕЂУНАРОДНИ КОНГРЕС ОДРЖИВА АРХИТЕКТУРА

U organizaciji Udruženja EKOKULTPLUS, Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Beogradu i Magazina za eko arhitekturu i kulturu EKO KUĆA održaće se Treći međunarodni kongres Održiva arhitektura - energetska efikasnost, od 4. do 6. oktobra 2019. godine u Jugoslovenskoj kinoteci u Beogradu sa ciljem da se šire afirmiše jedna od najznačajnijih tema savremene arhitekture – održivost. Organizaciju  i realizaciju Kongresa sufinansira Ministarstvo zaštite životne sredine Republike Srbije.

Vođeni idejom da danas i u budućnosti svako arhitektonsko i urbanističko rešenje i delo mora da bude održivo u svim segmentima, u procesu projektovanja i planiranja, kao i kasnije, u fazama realizacije i eksploatacije objekata, organizatori će na jednom mestu okupiti arhitekte i stručnjake opredeljene za održivu i ekološku, energetski efikasnu i solarnu opciju u arhitekturi. To je naš doprinos ostvarenju cilja celog čovečanstva, da se smanji emisija CO2 u atmosferu, spreči daljnje zagrevanje planete, i na taj način zaštiti životna sredina i njeni prirodni resursi – zemlja, voda i vazduh.

Kroz predavanja i izložbu svojih projekata, 10 eminentnih arhitekata, stručnjaka iz ove oblasti iz 10 zemalja sveta, kroz umetnički, autorski i naučni pristup će preneti svoja iskustva i znanja i prikazati recentne projekte arhitektima, urbanistima, projektantima, inženjerima iz različitih oblasti, kao i studentima i doktorantima odgovarajućih fakulteta iz zemlje i regiona.

Detaljnije informacije u vezi kongresa možete pogledati na sledećoj internet stranici:
www.congress-saee.com