ОДРЖАНИ "ДАНИ МАШИНСКИХ ИНЖЕЊЕРА СРБИЈЕ 2021"

ОДРЖАНИ "ДАНИ МАШИНСКИХ ИНЖЕЊЕРА СРБИЈЕ 2021"

""

Inženjerska komora Srbije, Matična sekcija inženjera mašinske struke, po prvi put organizovala je manifestaciju „Dani mašinskih inženjera Srbije 2021“, u periodu od 22. do 24. oktobra 2021. godine, sa temom: „Savremeni sistemi u energetici i dosadašnja iskustva u praksi, sagledani na primeru i kroz ulogu tehničkih  sistema u javnim objektima i industrijskim sistemima".

Savetovanje održano u sklopu ove manifestacije imalo je za cilj aktuelizaciju teme obnovljivih izvora energije (OIE), kroz stručnu prizmu, kao i da maksima „Neiskorišćeni energetski potencijal Srbije“ postane maksima „Energetska budućnost Srbije“, na osnovu čega bi se podstaklo iskorišćavanje OIE, povećala energetska efikasnost i zaštita životne sredine, a sve u cilju racionalne potrošnje energije i veće efikasnosti tehničkih sistema.

Skupu je prisustvovao veliki broj inženjera mašinske struke, koji su imali priliku da prisustvuju izlaganjima oko 15 eminentnih predavača okupljenih oko pomenute teme, sa prilikom da se međusobno upoznaju i razmene stručna iskustva.

Događaj je bio medijski propraćen, a za sve učesnike organizovano je krstarenje najlepšim delom Đerdapske klisure na relaciji Tekija - Trajanova tabla - Mali Kazan - Statua poslednjeg dačanskog kralja Decebala uklesana u steni - Manastir Mrakonija - Balon stanice - Tekija.

Pogledajte prilog TV Kladovo o manifestaciji “Dani mašinskih inženjera Srbije 2021”: https://tvkladovo.com/zavrseni-dani-masinskih-inzenjera-u-kladovu/

 "" ""

 "" ""

 "" ""

 "" ""