ОДРЖАНА КОНФЕРЕНЦИЈА "ИНТЕГРИСАЊЕ РОДНЕ РАВНОПРАВНОСТИ У ПРОЈЕКТЕ ИЗ ОБЛАСТИ ИНЖЕЊЕРСТВА"

ОДРЖАНА КОНФЕРЕНЦИЈА "ИНТЕГРИСАЊЕ РОДНЕ РАВНОПРАВНОСТИ У ПРОЈЕКТЕ ИЗ ОБЛАСТИ ИНЖЕЊЕРСТВА"

""

Inženjerska akademija Srbije – IAS, Savez inženjera i tehničara Srbije i Inženjerska komora Srbije – Regionalni odbor Regionalnog centra Beograd, sa partnerima, organizovali su 28. oktobra 2021. godine konferenciju pod nazivom: „Integrisanje rodne ravnopravnosti u projekte iz oblasti inženjerstva”, u Domu inženjera „Nikola Tesla" u Beogradu.

Na konferenciji ukazano je na neophodnost integrisanja rodne ravnopravnosti u oblasti inženjerstva, kako u inženjerskim projektima, tako i u zakonskoj regulativi vezanoj za ovu oblast. Održanim predavanjima, uglavnom kroz statističke podatke, posebno je skrenuta pažnja na nepovoljniji položaj žena u oblasti inženjerstva, uz davanje konkretnih primera iz oblasti saobraćaja i logistike, sa predloženim korisnim rešenjima za prevazilaženje opisanih situacija.

Kao osnovni zaključak istaknuta je potreba da se i u narednom periodu mora raditi na integrisanju rodne ravnopravnosti u projektima iz oblasti inženjerstva, što svakako zahteva dopunu zakonskih i podzakonskih akata.