ОБЈАВЉЕН 52. БРОЈ ГЛАСНИКА ИНЖЕЊЕРСКЕ КОМОРЕ СРБИЈЕ

ОБЈАВЉЕН 52. БРОЈ ГЛАСНИКА ИНЖЕЊЕРСКЕ КОМОРЕ СРБИЈЕ

Тема 52. броја посвећена је Факултету техничких наука Универзитета у Новом Саду који је обележио 64 године од оснивања и 50 година од стицања имена Факултет техничких наука.

Рубрика „Издвајамо за вас“ доноси текстове посвећене областима водопривреде, шумарства, животне средине и просторног планирања који читаоцима скрећу пажњу на проблеме и потенцијална (природом инспирисана) решења у циљу ефикаснијег коришћења, уштеде и заштите воде, енергије и животне средине у сваком смислу.

У Гласнику се налазе и информативно-стручни текстови чланова Коморе, текстови струковних удружења и организација са којима Комора сарађује, као и текст о одржаном првом Националном архитектонском форуму, када су разматране теме значајне за развој архитектонске политике у Србији.

Странице овог броја посвећене су и одржаном традиционалном Сајму саобраћајног инжењерства у Амстердаму, који је од изузетног значаја за информисање о иновацијама и новим технологијама у области саобраћаја и обилује занимљивим и богатим садржајима у вези са саобраћајном сигнализацијом, али и мeђунaрoдном фoруму „Упoтрeбa вoдoникa у индустриjи и сaoбрaћajу” одржаном на Јахорини.

Као и до сада, Гласник доноси и текстове о раду Коморе у виду организације догађаја од важности за струку, као и текст о суорганизацији у важним догађајима и активностима других струковних институција, организација и удружења са којима Комора сарађује.

Електронско издање доступно је овде.