ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ИЗАГАЊЕ НА 44. САЛОНУ АРХИТЕКТУРЕ

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ИЗАГАЊЕ НА 44. САЛОНУ АРХИТЕКТУРЕ

""

U toku je javni poziv za izlaganje na 44. Salonu arhitekture, koji je otvoren do 25. februara 2022. godine.

Pod ovogodišnjim sloganom „Zaokret”, 44. Salon arhitekture, koji će se održati u Muzeju primenjene umetnosti u Beogradu, u periodu od 31. marta do 30. aprila 2022. godine i posvećen je saradnji i aktivnom odnosu prema savremenim tokovima arhitektonskog oblikovanja i delovanja u kontekstu aktuelnih društvenih, ekonomskih i klimatskih izazova.

U cilju uključivanja različitih perspektiva i šireg promišljanja o ulozi i poziciji struke danas, koncept ovogodišnjeg izdanja Salona arhitekture osmišljen je kroz razmenu javnog i civilnog sektora i blisku saradnju timova Muzeja primenjene umetnosti, Ženskog arhitektonskog društva i projekta PreSalona, posvećenog umrežavanju i razmeni iskustava u nastavnom procesu četiri fakulteta arhitekture i dizajna.

Pored do sada zastupljenih kategorija: Arhitektura, Urbanizam, Enterijer, Eksperiment i istraživanje, Arhitektonska kritika, Arhitektonska fotografija, Konkursni projekti i Studentski radovi, 44. Salon otvara prostor za nova polja promišljanja uvodeći dve nove kategorije: Zaštita graditeljskog nasleđa i Virtuelna arhitektura. 

Kao dodatni stimulans kritičkoj misli u arhitekturi i kao podstrek mladim autorima i novim i eksperimentalnim praksama, kustoski tim Salona je odlučio da ukine kotizacije za kategorije: Eksperiment i istraživanje, Konkursni projekti, Fotografija i Studentski radovi.

Detaljnije informacije i anketa za učesnike dostupni su putem linka: http://www.salonarhitekture.rs/