ИЗБОРИ ЗА ЧЛАНОВЕ СКУПШТИНЕ 2016

ИЗБОРИ ЗА ЧЛАНОВЕ СКУПШТИНЕ 2016

15.11.2016. - Izborna komisija za izbor članova Skupštine Inženjerske komore Srbije je nakon sprovedenog izbornog postupka dana 15.11.2016. godine utvrdila rezultate izbora.

Rezultate izbora možete preuzeti ovde.

U skladu sa članom 64. član Komore može da podnese Izbornoj komisiji prigovor na nepravilnosti u toku izbornog postupka, najkasnije u roku od tri dana po isteku roka za određenu fazu izbornog postupka, koja se utvrđuje odlukama Izborne komisije.

Na osnovu člana 65. Pravilnika o izboru članova Skupštine Inženjerske komore Srbije, prigovor se podnosi pisanim putem u pisarnici Komore uz otisak ličnog pečata člana Komore, navođenjem broja licence i svojeručnim potpisom podnosioca.

13.10.2016. - Određeni rokovi za sprovođenje glasanja za izbor članova Skupštine Inženjerske komore Srbije

Glasanje za izbor članova Skupštine sprovešće se u periodu od 17. oktobra do 7. novembra 2016. godine.

Glasanje se vrši putem glasačkih listića koji se članovima Komore dostavljaju na kućnu adresu.

Krajnji rok za slanje glasačkih listića putem pošte kao i za njihovu neposrednu predaju u Sekretarijatu Komore u Beogradu i regionalnim kancelarijama je 7. novembar 2016. godine (glasački listići se neposredno predaju do kraja radnog vremena Komore).

Zahtevi za izdavanje duplikata glasačkih listića podnose se neposrednim putem  u Sekretarijatu Komore u Beogradu ili u  regionalnim kancelarijama do 3.11.2016.godine (do kraja radnog vremena Komore).

Krajnji rok za preuzimanje i za neposrednu predaju duplikata glasačkih listića u Sekretarijatu Komore u Beogradu i regionalnim kancelarijama je  7.11.2016.godine (do kraja radnog vremena Komore). Duplikati glasačkih listića mogu se poslati i putem pošte do 7.11.2016.godine.

Zahtev za izdavanje duplikata glasačkog listića se podnosi na obrascu koji možete preuzeti ovde.

Izborna komisija će  nakon utvrđivanja rezultata glasanja objaviti konačne rezultate izbora za članove Skupštine na Internet prezentaciji Inženjerske komore Srbije.

Lične biografije kandidata za izbor članova Skupštine Inženjerske komore Srbije možete pogledati ovde.

10.10.2016. - Objavljene konačne izborne liste za članove Skupštine Inženjerske komore Srbije.

Konačne izborne liste za članove Skupštine Inženjerske komore Srbije možete preuzeti ovde

Na osnovu člana 48. Pravilnika o izboru članova Skupštine Inženjerske komore Srbije, kandidati za izbor za članove Skupštine Komore imaju pravo postavljanja svoje lične biografije na Internet prezentaciji Komore u okviru objavljenih konačnih izbornih lista.

Kandidat koji želi da postavi ličnu biografiju na Internet prezentaciji Komore istu može poslati na sledeću adresu izbori2016@ingkomora.rs
Biografija mora biti sadržana u jednom fajlu u PDF formatu.

03.10.2016. - Izborna komisija za izbor članova Skupštine Komore je na sednici održanoj od 27. do 30. septembra 2016. na osnovu primljenih kandidacionih listića utvrdila rezultate kandidacionog postupka.

Preliminarne rezultate kandidacionog postupka možete pogledati ovde.

Kandidat koji se nalazi na preliminarnim izbornim listama, dužan je da se u roku od tri dana od dana prijema poziva izjasni o prihvatanju kandidature.

Član Komore koji se nalazi na više preliminarnih izbornih lista u okviru različitih matičnih sekcija dužan je da prilikom izjašnjavanja o prihvatanju kandidature naznači matičnu sekciju na čijoj izbornoj listi prihvata kandidaturu.

Obrazac izjave o prihvatanju kandidature za članove Skupštine Komore možete preuzeti ovde.

Izjava o prihvatanju kandidature, koja je poslata svim kandidatima putem email-a, predaje se potpisana i overena ličnim pečatom člana Komore na sledeći način:
- neposredno u Sekretarijatu Komore u Beogradu ili u regionalnim kancelarijama Komore;
- skenirana putem elektronske pošte na sledeću adresu: izbori2016@ingkomora.rs  (u ovom slučaju original izjave dostavlja se putem pošte ili se predaje neposredno u Sekretarijatu Komore)

23.09.2016. - Danas ističe rok za slanje kandidacionih listića za izbore članova Skupštine Inženjerske komore Srbije putem pošte. Listić se može i neposredno predati u pisarnici Komore ili u nekoj od regionalnih kancelarija Komore najkasnije do utorka 27. septembra 2016. godine.

Danas, 23.09.2016.godine ističe rok za slanje kandidacionih listića za izbore članova Skupštine Inženjerske komore Srbije putem pošte.

Listić se može i neposredno predati u pisarnici Komore ili u nekoj od regionalnih kancelarija Komore najkasnije do utorka 27.09.2016. godine.

Zahtev za duplikat kandidacionog listića može se podneti najkasnije do ponedeljka 26.09.2016.godine u Sekretarijatu Inženjerske komore Srbije, ul. Bulevar vojvode Mišića 37, Beograd.

15.09.2016. - U skladu sa odlukom Izborne komisije, članovi Komore koji nisu primili kandidacioni listić, mogu podneti zahtev za izdavanje duplikata listića u nekoj od regionalnih kancelarija zaključno sa 22-09-2016. godine, odnosno u u Sekretarijatu Komore zaključno sa 26-09-2016. godine.

Izborna Komisija će razmatrati sve zahteve za izdavanje duplikata kandidacionih listića, a podnosioci zahteva će blagovremeno biti obavešteni o odluci Komisije.

Obrazac zahteva za izdavanje duplikata kandidacionog listića možete preuzeti ovde.

12.09.2016. - Važna napomena o načinu popunjavanja listića:

Prema Pravilniku o izboru članova Skupštine Inženjerske komore Srbije (član 40), nevažeći kandidacioni listići su:

  • nepopunjen kandidacioni listić,
  • kandidacioni listić koji nije na originalnom papiru,
  • kandidacioni listić koji je popunjen tako da se ne može utvrditi koji je kandidat predložen,
  • kandidacioni listić koji nije potpisan od strane člana Komore koji kandiduje,
  • kandidacioni listić koji nije overen ili nije overen odgovarajućim pečatom člana Komore koji kandiduje,
  • kandidacioni listić koji nije popunjen u skladu sa napomenama za pravilno popunjavanje kandidacionog listića,
  • kandidacioni listić popunjen grafitnom olovkom,
  • kandidacioni listić koji nije popunjen u skladu sa članom 32. Pravilnika

U slučaju da su Komori vraćeni i original i duplikat kandidacionog listića oba se smatraju nevažećim.

09.09.2016. - Kandidacioni listići poslati putem pošte svim članovima Komore.

Kandidacioni listići su poslati svim članovima Komore koji se nalaze na zaključenom biračkom spisku, na adrese prema evidenciji Sekretarijata Komore.

25.08.2016. Izborna komisija za izbor članova Skupštine Inženjerske komore Srbije zaključila konačni birački spisak

Izborna komisija za izbor članova Skupštine Inženjerske komore Srbije je, na osnovu člana 21. stav 3. Pravilnika o izboru članova Skupštine Inženjerske komora Srbije, dana 25.08.2016. godine donela Odluku o zaključenju konačnog biračkog spiska.

Konačni birački spisak za izbor članova Skupštine Inženjerske komore Srbije zaključen dana 25.08.2016. godine možete preuzeti ovde

""
Izborna komisija

19.08.2016. ODLUKOM PREDSEDNIKA INŽENJERSKE KOMORE SRBIJE ZAKLJUČEN BIRAČKI SPISAK

Prof. dr Milisav Damnjanović, dipl.inž.arh, predsednik Inženjerske komore Srbije je, na osnovu člana 20. stav 1. Pravilnika o izboru članova Skupštine Inženjerske komora Srbije, 19.08.2016. godine doneo Odluku o zaključenju biračkog spiska u postupku izbora za članove Skupštine Komore.

Ovom odlukom je utvrđen ukupan broj članova Inženjerske komore Srbije upisan u birački spisak, po matičnim sekcijama i izbornim jedinicama.

Zahtevi za ispravku biračkog spiska mogu se podneti Izbornoj komisiji i to neposredno predajom Sekretarijatu Komore, sa overenim ličnim pečatom člana Komore, navođenjem broja licence i potpisom podnosioca zahteva.

Rok za podnošenje zahteva za ispravku u biračkom spisku je 24.08.2016. godine.

Odluku o zahtevu za ispravku biračkog spiska donosi Izborna komisija i o tome obaveštava podnosioca zahteva.

Izborna komisija zaključuje i objavljuje na Internet prezentaciji Komore konačni birački spisak 10 dana pre početka izbornog postupka.

Odluku o zaključenju biračkog spiska broj: 3406 od 19.08.2016. godine koju je doneo predsednik Inženjerske komore Srbije možete preuzeti ovde

Birački spisak za izbore članova Skupštine Inženjerske komore Srbije zaključen 19.08.2016. godine možete preuzeti ovde

16.08.2016. OBAVEŠTENJE: RASPISANI IZBORI ZA ČLANOVE SKUPŠTINE INŽENJERSKE KOMORE SRBIJE

Obaveštavamo članove Inženjerske komore Srbije da je prof. dr Dragoslav Šumarac, dipl. građ. inž, predsednik Skupštine Inženjerske komore Srbije, doneo Odluku o raspisivanju izbora za članove Skupštine Inženjerske komore Srbije, dana 16. avgusta 2016. godine, shodno članu 43. Statuta Inženjerske komore Srbije ("Službeni glasnik RS", br. 88/05, 16/09 i 27/16) i članu 22. Pravilnika o izboru članova Skupštine Inženjerske komore Srbije (br. 2810/1-3 od 26.12.2011.godine).

Odlukom o raspisivanju izbora imenovana je i Izborna komisija koja se stara o sprovođenju izbora.

Izbori za članove Skupštine Komore sprovešće se u periodu od 5. septembra do 18. novembra 2016. godine.

Prema kriterijumima, utvrđenim Pravilnikom o izboru članova Skupštine Komore, koja broji ukupno 120 članova,  matične sekcije, biraju sledeći broj članova: Matična sekcija planera 5 članova, Matična sekcija urbanista 8 članova, Matična sekcija projektanata 57 članova i Matična sekcija izvođača radova 50 članova.

Odluku o raspisivanju izbora za članove Skupštine Komore možete preuzeti ovde
Proračun zastupljenosti članova Skupštine Komore na dan 16.08.2016. godine prema pravilniku o izboru članova Skupštine komore možete preuzeti ovde
Pravilnik o izboru članove Skupštine Komore možete preuzeti ovde
BIRAČKI SPISAK možete pogledati ovde

Članovi Komore mogu izvršiti uvid u birački spisak, tražiti upis, brisanje, izmenu, dopunu ili ispravku biračkog spiska do 19.08.2016. do 12 časova.

Izmene u biračkom spisku vrše se na osnovu zahteva člana Komore sa overenim ličnim pečatom, navođenjem broja licence i potpisom podnosioca zahteva. Zahtevi se dostavljaju Sekretarijatu Komore elektronskim putem na mejl adresu izbori2016@ingkomora.rs.

Po zaključenju biračkog spiska, zahtevi za promenu u biračkom spisku mogu se podneti Izbornoj komisiji i to neposredno predajom podneska Sekretarijatu Komore.

Pravo da kandiduje i da bude kandidovan, da bira i bude biran za člana Skupštine Komore ima svaki član Komore u okviru matične sekcije čiji je član i u okviru svoje izborne jedinice, ukoliko je u skladu sa kriterijumom zastupljenosti utvrđen određeni broj mandata za tu izbornu jedinicu.

Član Komore može biti biran za člana Skupštine Komore samo ispred jedne matične sekcije. Član Komore kome miruju prava i obaveze po osnovu člana 74. Statuta Komore, miruje i pravo da kandiduje i da bude kandidovan, da bira i da bude biran. Za člana Skupštine Komore može biti izabran samo član Komore kome nije izrečena mera bezbednosti iz člana 37. Statuta Komore. Član Komore ne može biti biran ukoliko je dva puta uzastopno izabran u Skupštinu Komore. Članovi Komore ne mogu biti izabrani u Skupštinu Komore ukoliko istovremeno obavljaju funkciju sudija Suda časti.

O svim fazama u toku ovog izbornog postupka Komora će blagovremeno obaveštavati članove putem internet prezentacije.