ЗАЈЕДНО РАДИМО И ГРАДИМО НАШУ СРБИЈУ - УЧЕШЋЕ НАШИХ ИНЖЕЊЕРА У РЕАЛИЗАЦИЈИ ПРОЈЕКТА ИЗГРАДЊЕ МОРАВСКОГ КОРИДОРА

ЗАЈЕДНО РАДИМО И ГРАДИМО НАШУ СРБИЈУ - УЧЕШЋЕ НАШИХ ИНЖЕЊЕРА У РЕАЛИЗАЦИЈИ ПРОЈЕКТА ИЗГРАДЊЕ МОРАВСКОГ КОРИДОРА

Jedan od takvih projekata je i izgradnja koridora auto-puta E-761, deonice Pojate-Preljina (Moravski koridor), koji predstavlja i prvi u nizu projekata koji nas tek očekuju u narednom periodu.

Konzorcijumu "Behtel-Enka", koji je strateški partner Vlade Republike Srbije u relizaciji ovog projekta, potrebni su stručni i iskustveni kapaciteti koje Srbija ima i može ih sa zadovoljstvom i ponosom ponuditi.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Inženjerska komora Srbije pružiće apsolutnu podršku u angažovanju zainteresovanih inženjera raznih struka na teritoriji Republike Srbije u cilju što efikasnije realizacije ovog projekta.

Moravski koridor dužine 112 kilometara, povezaće Koridor 10 i auto-put "Miloš Veliki", a samim tim i oko 500.000 ljudi koji žive u centralnoj Srbiji, kao i gradove Čačak, Kraljevo, Vrnjačka Banja, Trstenik, Kruševac, Stalać i Ćićevac.

Pored izgradnje auto-puta, projekat će obuhvatiti i regulaciju Zapadne Morave i njenih pritoka, kao i izgradnju telekomunikacione infrastrukture.

Izgradnja puteva donosi svima dobro! Od privlačenja novih investicija, otvaranja novih radnih mesta do boljeg životnog standarda za naše građane.

Način prijavljivanja zainteresovanih inženjera i kompanija biće jednostavan, a Inženjerska komora Srbije će za pružanje podrške u angažovanju zainteresovanih inženjera na teritoriji Republike Srbije isključivo za te potrebe, formirati privremeni registar raspoloživih inženjerskih resursa.

O daljim koracima i dogovorima između Ministarstva, Komore i konzorcijuma "Behtel-Enka" u relizaciji ovog projekta, blagovremeno ćemo vas obaveštavati elektronskim putem, kao i putem sajta Komore.

S poštovanjem,

Inženjerska komora Srbije