WGBW24 НАЦИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЈА САВЕТА ЗЕЛЕНЕ ГРАДЊЕ СРБИЈЕ

WGBW24 НАЦИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЈА САВЕТА ЗЕЛЕНЕ ГРАДЊЕ СРБИЈЕ

Савет зелене градње Србије у партнерству са Привредном комором Србије организује Националну конференцију 9. и 10. септембра у оквиру Светске недеље зелене градње 2024 – WGBW24 у просторијама Привредне коморе Србије. Током оба дана конференције уз саговорнике из Србије и Европе, од Шпаније до Норвешке, кроз низ разговора, предавања, сагледаних примера добре праксе и интерактивних дискусија, истражиће се како локална решења могу да одговоре на глобалне проблеме са којима се сусреће грађевински сектор.

Детаљни програм за 9. септембар можете погледати овде, а за 10. септембар овде.

Конференција је бесплатна уз неопходну регистрацију за оба дана посебно. Присуство конференцији омогућено је уживо или онлајн.

За присуство 9. септембра неопходна je РЕГИСТРАЦИЈА на овом линку - Дан 1: „Унапређење циркуларне економије унутар грађевинског сектора – изазови и прилике“.

Програм првог дана конференције, омогућеном уз помоћ Circ-Boost, Reconstruct и Woodcircles пројекте, фокусира се на примену циркуларности у грађевинском сектору, позитивне ефекте које они могу да имају, као и на изазове са којима се на том путу суочавају. Током овог дана организатори ће са међународним гостима истражити како сви иноватори у Србији и широм Европе интегришу циркуларност у свој рад и какве све иновативне приступе и платформе развијају како би подржали и убрзали транзицију грађевинског сектора на путу ка одрживости.

За присуство 10. септембра неопходна је РЕГИСТРАЦИЈА на овом линку - Дан 2: „Иновација и могућности које доноси у градњи транзиције“.

Иновативна делатност никада није била од већег значаја у грађевинском сектору, с обзиром на корените промене кроз које пролази на путу ка одрживости. Током другог дана конференције истраживаће се различити видови иновација у грађевинском сектору. Од иновација малих предузећа и кластера, преко механизама за подршку иновативној делатности, до нових погледа на приоритете и приступе у развоју системских решења, иновативна делатност је заступљена у свим тачкама ланца вредности грађевинског и сродних сектора.

Више информација доступно је на сајту Савета зелене грање Србије и друштвеним мрежама – @serbiagbc, a aктивности Савета током WGBW24 су видљиве и на Глобалној мапи активности Светског Савета зелене градње.

Извор фотографије: Савет зелене градње Србије