WФЕО НАГРАДЕ 2018

WФЕО НАГРАДЕ 2018

Svetska federacija inženjerskih organizacija WFEO je uputila poziv svim svojim članicama (IKS je članica od 2011.godine), da uzmu učešće u nominovanju žena inženjera za nagradu

  1. GREE Women in Engineering Award (Nagrada ženama u inženjerstvu grupe GREE). Ova nagrada će biti dodeljivana godišnje, počevši od 2018.godine.

GREE je internacionalna industrijska grupa, čija poslovna delatnost obuhvata rezidencijalne klima uređaje, centralne klima uređaje, inteligentnu opremu, kućne aparate, pametne telefone i ostalo.

U 2015. godini, GREE je na Forbsovoj listi od 2000 rangirana kao 385., a 1. je na listi u industriji kućnih aparata.

Nagrada se sastoji od priznanja u vidu sertifikata i medalje i novčane nagrade u iznosu od 1,000 $ (USD).

  1. THE Dr.Zuheir Alami Award for inovation in Engineering (Nagrada „Dr Zuheir Alami za inženjering inovacije“).

Ovim se pozivaju inženjeri, inovatori, iz celog sveta da kao pojedinci ili grupe prikažu svoja ostvarenja koja mogu pružiti rešenja postojećim izazovima u cilju poboljšanja održivog i ekonomskog razvoja.

Prijava se može poslati direktno od pojedinaca ili od inženjerske institucije, koja je nacionalni član ili međunarodni član WFEO.

  1. THE Young Engineers Competition (Takmičenje mladih inženjera)

Svetska federacija inženjerskih organizacija ovim putem ohrabruje mlade inženjere da podnesu radove i predstave svoje ideje na jednom od 17 ciljeva održivog razvoja. Ovi ciljevi imaju integrisani pristup za budući razvoj, kombinujući napredak u ekonomskom prosperitetu, socijalnoj inkluziji i održivosti životne sredine. Realizacija ovih ciljeva je ključni cilj Svetske federacije inženjerskih organizacija.

 Poziv za učešće na Konkursu je za mlade inženjere do 35 godina starosti.

Najbolji radovi biće štampani u brošuri koja će biti objavljena tokom  Svetskog Inženjerskog Kongresa 2018., koji će se održati u Londonu.

Svetska federacija inženjerskih organizacija (WFEO) je, sa željom da se nominuje što veći broj kandidata, produžila rok za dostavu nominacija. Novi rok je 15.Juli 2018. godine.

Da bi se što više mladih inženjera informisalo o ovim nagradama, WFEO je svojim članicama to omogućila i preko Facebook stranica i Tvitter naloga: