СВЕТСКА НЕДЕЉА ЗЕЛЕНЕ ГРАДЊЕ - #WGBW23

СВЕТСКА НЕДЕЉА ЗЕЛЕНЕ ГРАДЊЕ - #WGBW23

Обавештавамо чланове Коморе да се могу придружити започетој Светској недељи зелене градње - #WGBW23 и посетити догађаје у организацији Савете зелене градње Србије, и уједно буду препознати међу лидерима глобалне иницијативе и кампање Градимо транзицију - #BuildingTheTransition.

Активности које Савет зелене градње Србије спроводи током ове недеље, у светлу су нове националне регулативе која се тиче зелене градње. Законом предвиђена обавезна зелена сертификација јавних објеката и свих објеката преко 10.000 квадратних метара, као и подстицајне мере намењене зеленој градњи, утицаће на све директне и индиректне актере грађевинског сектора, а значајна улога ће бити и на инжењерима.

Сутра, 12. септембра можете да присуствујте Дану Савета зелене градње Србије: ТРАНЗИЦИЈА У СЛУЖБИ ЗЕЛЕНЕ АГЕНДЕ. Програм дефинисан АГЕНДОМ је подршка и подстицај локалном грађевинском сектору у циљу пружања увида, знања и алата који ће омогућити да се што лакше и брже прилагодимо и применимо, те градимо транзицију ка одрживој будућности. Министар Горан Весић ће говорити о транзицији ка зеленој градњи из угла новог Закона, а учесници како да је, друштвено одговорни лидери, примене и дођу до потврде, и уједно доприносу одрживој изграђеној средини. За присуство догађају неопходна је РЕГИСТРАЦИЈА, било да присуствујете уживо или онлајн.

Четвртка, 14. септембра придружите се  ЗЕЛЕНОЈ ТУРИ 2023. обиласка пословног објекта Делта хаус (Delta House), носиоца златног Лид (LEED Gold) сертификата. Кроз ову вођену туру имаћете прилике да се упознате са савременим решењима и системима који су примењени на овој згради како би је учинили примером одрживе - зелене градње. Тура се организује у два термина, у 11:00 и у 13:00 часова, а број места је ограничен због чега је неопходна РЕГИСТРАЦИЈА.

Активности Савета зелене градње Србије, који је националнои члан Светског савета зелене градње – World GBC, видљиве су на светској Мапи активности WGBW23.

За додатне информације, можете посетити њихов сајт, serbiagbc.rs, i пратити њихове друштвене мреже – Инстаграм, Линкт-ин, Твитер i Фејсбук, или их директно контактирати путем мејла info@serbiagbc.rs.


Са поштовањем,
Стручне службе Коморе