СТАНОВАЊЕ - ХОУСИНГ 21 МЕЂУНАРОДНА ИЗЛОЖБА САВРЕМЕНОГ СТАНОВАЊА

СТАНОВАЊЕ - ХОУСИНГ 21 МЕЂУНАРОДНА ИЗЛОЖБА САВРЕМЕНОГ СТАНОВАЊА

Katedra za stanovanje Građevinsko-arhitektonskog fakulteta u Nišu i Klaster urbanog planiranja Niš, uz podršku Inženjerske komore Sbije, po četvrti put spremaju ljubiteljima stambene arhitekture međunarodnu izložbu savremenog stanovanja – HOUSING 2021, a koja se može pogledati u Paviljonu u Niškoj tvrđavi, u periodu od 23. do 27. novembra 2021. godine.

Izložba sadrži 80 radova, tematski podeljenih u dve celine. U posebnom delu obrađena je zanimljiva i danas posebno aktuelna tema – transformacija u stanovanju, kojom se skreće pažnja na značaj koji na održivi razvoj ima ponovna upotreba objekata, a u okviru koje je prikazano 40 realizovanih objekata iz različitih krajeva sveta, nastalih tokom proteklih 10 godina, kao i 5 radova zasnovanih na naučnom i projektantskom istraživanju transformacija u stanovanju.

Drugi deo izložbe predstavlja izbor savremenih ostvarenja stambene arhitekture, nastalih širom sveta od prethodne izložbe HOUSING 19 do danas. U ovom delu izložbe je prikazano 35 stambenih objekata i projekata.

Svi selektovani radovi praćeni su recenzijama koje su napisali članovi Međunarodnog naučno-umetničkog odbora ove manifestacije.

Pored glavne, pred posetiocima je i prateća izložba – Izložba studentskih radova iz oblasti stanovanja, koja prikazuje 16 radova studenata Tehničkog univerziteta u Gracu, Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta u Banjaluci i Građevinsko-arhitektonskog fakulteta u Nišu, nastalih u prethodne dve godine. Radovi prikazani u okviru ovog dela izložbe nedvosmisleno potvrđuju da se kroz rad na kursevima o stanovanju studenti zaista osposobljavaju za primenu teorijskih znanja i rešavanje projektantskih zadataka iz domena stanovanja.

Kao i prethodnih godina, izložba prati savremene trendove i najnovija dostignuća u oblasti stanovanja i prikazuje inovativna i inspirativna arhitektonska i projektantska rešenja koja privlače pažnju i podstiču na razmišljanje.

Neke od radova možete pogledati ovde:

 "" ""

 "" ""

 ""