ПОСТАНИТЕ ЧЛАН ИНЖЕЊЕРСКЕ КОМОРЕ СРБИЈЕ

ПОСТАНИТЕ ЧЛАН ИНЖЕЊЕРСКЕ КОМОРЕ СРБИЈЕ

Na predlog Izvršnog odbora matične sekcije, Upravni odbor Inženjerske komore Srbije donosi odluku o prijemu u članstvo Komore.

O pristupanju u članstvo Komore bićete blagovremeno obavešteni putem imejla i poštom.

Visina članarine u Inženjerskoj komori Srbije iznosi 9.500,00 dinara na godišnjem nivou.

Model uplatnice za uplatu članarine možete pogledati ovde.

Dodatne informacije o uplati članarine Komori možete naći na linku: http://www.ingkomora.rs/clanarina/?id=clanarinaFAQ

Redovnim izmirenjem članarine ostvarujete pravo na brojne prednosti i pogodnosti koje Vam obezbeđujemo pristupanjem u naše članstvo, a to su:

1. OSIGURANJE OD PROFESIONALNE ODGOVORNOSTI!

  • Članovi Komore su osigurani od profesionalne odgovornosti po svim štetnim događajima nastalim prilikom obavljanja stručnih poslova. Maksimalna suma za osiguranje po članu i štetnom događaju iznosi 20.000,00 evra u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije. Vi, članovi, koji ste osigurani ne učestvujete u novčanom iznosu u štetnom događaju. Osiguranjem se pokriva odgovornost licenciranih inženjera, projektanata i izvođača radova (svih članova Inženjerske komore Srbije) za štete nanete investitoru usled grešaka i propusta nastalih u obavljanju poslova izrade prostornih i urbanističkih planova, projektovanja, izvođenja radova i nadzora..

Više saznajte ovde - http://www.ingkomora.rs/osiguranje/?id=0000

2. PROMOCIJA KROZ REGISTAR LICENCIRANIH INŽENJERA, ARHITEKATA, PROSTORNIH PLANERA I IZVOĐAČA!

  • Na jedinstven način promovišemo članove Inženjerske komore Srbije odnosno licencirane inženjere kroz Registar licenciranih inženjera, arhitekata i prostornih planera i Registar licenciranih izvođača. Inženjerska komora Srbije kreirala je jednostavnu i brzu aplikaciju za pretragu podataka licenciranih lica sadržanih u registrima. Ukoliko su Vam potrebni inženjeri određenih struka, kvalifikacija i iskustva, registri su pravo mesto da dođete do njih!

Više saznajte ovde - http://www.ingkomora.rs/registar/

3. PUNA PODRŠKA U ANGAŽOVANJU INŽENJERA NA ZNAČAJNIM INFRASTRUKTURNIM PROJEKTIMA!

  • Partnerska saradnja između Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Komore zasnovana na potpisanom sporazumu u septembru 2019. godine omogućava i snažnije prisustvo i učešće naših inženjera i domaćih kompanija na svim značajnijim državnim projektima. Prvi u nizu projekata će biti izgradnja koridora auto-puta E-761, deonice Pojate-Preljina (Moravski koridor).

4. UNAPREDITE SVOJA ZNANJA I VEŠTINE!

  • Za svoje članove Komora organizuje brojne besplatne stručne edukacije, prilagođene Vašim potrebama u cilju Vašeg profesionalnog razvoja, na kojima su predavači eminentni inženjeri i profesori. Pruža Vam se mogućnost da i Vi, u ulozi predavača, podelite sa članovima svoje znanje i iskustva, kao i dobre primere iz prakse.

5. PREDSTAVITE SE I BUDITE U KONTAKTU SA ČLANOVIMA!                                                                               

  • Mogućnost postavljanja lične prezentacije svakog člana Komore na sajtu Komore, kao najboljeg mogućeg načina za predstavljanje kolegama inženjerima, poslodavcima i mogućim poslovnim partnerima.

Više saznajte ovde - http://www.ingkomora.rs/clanovi/searchlp.php

6. KORISTITE BAZU PROPISA!

  • Svi registrovani članovi Komore na portalu Komore mogu besplatno da pristupe svim zakonima i propisima u okviru baze propisa propisi.net. Pored baze propisa dostupna su Vam i pravna mišljenja, obrasci i modeli ugovora, kao i sudska praksa.

Detaljnije informacije pogledajte ovde - http://www.ingkomora.rs/zakoni/

7. ŠTITIMO VAŠE LIČNE I PROFESIONALNE INTERESE!

  • Kontinuirano štitimo opšte i pojedinačne interese u svim oblastima regulisanim Zakonom o planiranju i izgradnji, u zemlji i inostranstvu, sa fokusom na Vas, članove, posebno radimo na povećanju statusa inženjerske struke i adekvatne naplate Vašeg rada.

8. BESPLATNO ČITAJTE SRPSKE STANDARDE!

  • U saradnji sa Institutom za standardizaciju Srbije obezbedili smo Vam elektronsku čitaonicu standarda, u kojoj možete da ostvarite uvid u kompletnu bazu srpskih standarda i srodnih dokumenata i u zavisnosti od svojih potreba da pristupite izabranim srpskim standardima i upoznate se sa njihovom sadržinom.
  • Željeni termin za posetu čitaonici u prostorijama Komore u Beogradu možete poslati na imejl adresu: standardi@ingkomora.rs, ili se možete najaviti putem telefona: 011/655 7410.
  • Obrazac zahteva za zakazivanje termina za posetu čitaonici možete dostupan je na sledećoj internet stranici.

9. 20% POPUSTA ZA KUPOVINU SRPSKIH STANDARDA!

  • Ukoliko biste želeli da imate svoje primerke standarda i tematskih zbirki standarda (elektronske i štampane zbirke), Inženjerska komora Srbije i Institut za standardizaciju Srbije obezbedili su Vam popust od 20%, koji važi za period od godinu dana.
  • Instrukciju za nabavku srpskih standarda, dostavljenu od strane Instituta za standardizaciju Srbije, možete preuzeti ovde.

10. KORISNO - VIDEOTEKA PREDAVANJA!

  • Pruža Vam se mogućnost pristupa videoteci predavanja održanih u organizaciji Inženjerske komore Srbije, koji su dostupni na portalu Komore, sa mogućnošću preuzimanja kompletnog materijala sa održanih predavanja u elektronskoj formi.

11.UŽIVO“ PREDAVANJA U REGIONALNIM CENTRIMA KOMORE!

  • U svih deset Regionalnih centara: u RC Subotica, RC Novi Sad, RC Beograd, RC Kragujevac, RC Kraljevo, RC Čačak, RC Valjevo, RC Požarevac, RC Bor i RC Niš kancelarije su vrhunski opremljene i umrežene, tako da omogućavaju prisustvo predavanjima uživo iz bilo kog regionalnog centra, za sve članove iz svakog regionalnog centra.

12. U KORAK SA NOVIM TRENDOVIMA!

  • Upoznajte se sa novinama na specijalizovanim sajmovima, sa svetskim trendovima i ostvarite dobre poslovne kontakte. Zato od Komore dobijate besplatne ulaznice za posetu Sajmu građevinarstva, Sajmu tehnike, Sajmu energetike, Sajmu knjiga i Sajmu nameštaja u Beogradu, kao i  Sajmu poljoprivrede u Novom Sadu.

13. ISKORISTITE POPUSTE ZA STRUČNU LITERATURU!

  • Komora ima saradnju sa većim brojem izdavača kako bi svojim članovima obezbedila popuste pri kupovini stručne literature, koja Vam može biti od velike pomoći u radu. Popusti idu i do 30%.

14. POSTAVITE SVOJU RADNU BIOGRAFIJU NA SAJT IKS I PRATITE OLASE ZA ZAPOSLENJE

15. BUDITE INFORMISANI I INFORMIŠITE DRUGE!

  • Putem sajta Komore redovno se možete informisati o najnovijim događajima u domenu struke, o radu Komore, drugih profesionalnih udruženja i organizacija u zemlji i inostranstvu. Možete i pisati stručne tekstove za informativno glasilo "Glasnik Inženjerske komore Srbije".

Direktna korist od članstva u Komori značajno prevazilazi iznos godišnje članarine, a brojne druge prednosti i pogodnosti nedvosmisleno ukazuju da ČLANARINU VREDI PLATITI!

 

PREDSEDNICA INŽENJERSKE KOMORE SRBIJE

Marica Mijajlović, dipl. inž. arh.