ПОЧЕЛА 19. БЕОГРАДСКА ИНТЕРНАЦИОНАЛНА НЕДЕЉА АРХИТЕКТУРЕ

ПОЧЕЛА 19. БЕОГРАДСКА ИНТЕРНАЦИОНАЛНА НЕДЕЉА АРХИТЕКТУРЕ

Као и претходних година, и овог пролећа Инжењерска комора Србије подржала је реализацију Београдске интернационалне недеље архитектуре.

Испред Инжењерске коморе Србије свечаном отварању 19. БИНЕ, одржаном 30. мaja 2024. године у Ликoвнoj гaлeриjи Културнoг цeнтрa Бeoгрaдa, када је представљена излoжба „Вилa Прeндић – нoви пoглeд, нoвo трajaњe”, присуствовао је и Михајло Мишић, председник Управног одбора Коморе и државни секретар Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

Једна од првих активности фестивала је семинар Архитекти/Пројектанти/Практичари, коме је данас, 31. маја 2024. године, такође присуствовао Михајло Мишић. У свом обраћању скупу Мишић је поменуо своју заинтригираност темом овогодишњег семинара, посвећеног архитекти Стојану Максимовићу, нарочито јер његово архитектонско остварење - Сава Центар, лично сматра једним од симбола Београда. Како је рекао, Сава Центар је, без сумње, и отелотворење неопходне сарадње и нераскидиве повезаности архитектуре и грађевинарства, али и повезаности свих инжењерских струка.

Своје обраћање присутнима Мишић је завршио изражавајући увереност да ће искуства учесника у реконструкцији Сава Центра, као и друга излагања припремљена за ову прилику, допринети богаћењу рада на плану пројектовања и извођења нових идеја и решења.

Галерију фотографија можете погледати овде.