ОТВОРЕНА ЈЕ ИЗЛОЖБА НАГРАЂЕНИХ РАДОВА И УРУЧЕНЕ СУ НАГРАДЕ ПОБЕДНИЦИМА КОНКУРСА ЗА ИДЕЈНО РЕШЕЊЕ ГРАДСКОГ ТРГА У ПРИБОЈУ

ОТВОРЕНА ЈЕ ИЗЛОЖБА НАГРАЂЕНИХ РАДОВА И УРУЧЕНЕ СУ НАГРАДЕ ПОБЕДНИЦИМА КОНКУРСА ЗА ИДЕЈНО РЕШЕЊЕ ГРАДСКОГ ТРГА У ПРИБОЈУ

Povodom završenog Konkursa za izradu urbanističko – arhitektonskog rešenja centra novog dela grada sa idejnim rešenjem gradskog trga u Priboju, 22. novembra 2021. godine u prostorijama Mašinsko-elektrotehničke škole u Priboju svečano je otvorena izložba nagrađenih radova i uručene su nagrade pobednicima konkursa.

Opština Priboj je, u saradnji sa Inženjerskom komorom Srbije, realizovala ovaj konkurs, a cilj je bio odabir kvalitetnog urbanističko–arhitektonskog rešenja centra novog dela grada sa idejnim rešenjem gradskog trga u Priboju, koje će funkcionalno i ambijentalno unaprediti prostor u prepoznatljiv deo naselja kroz preoblikovanje i uređenje javnih površina, čime će se povećati atraktivnost centra naselja za različite grupe korisnika.

Ovom događaju prisustvovala je Marica Mijajlović, predsednica Inženjerske komore Srbije, koja je tom prilikom izjavila: "Ovo je jedan od najizazovnijih, ali i najkreativnijih projekata u kojima sam učestvovala. Trebalo je odlučiti koje je to rešenje koje će se implementirati u praksi i dati novi vizuelni identitet gradskom trgu. Često pominjemo trg kao epicentar ovog konkursa, ali nemojmo zaboraviti da će novo rešenje dati pečat čitavoj opštini".

Inženjerskoj komori Srbije je uručena posebna zahvalnica za stručnu pomoć u sprovođenju i realizaciji ovog konkursa, kao i Marici Mijajlović, predsednici Komore i mr Đorđu Miliću, potpredsedniku Upravnog odbora i predsedniku Izvršnog odbora Matične sekcije prostornih planera Inženjerske komore Srbije, za veliki doprinos u radu žirija na konkursu.

Među brojnim zvanicama bili su prisutni i Boris Mrdović, predsednik Skupštine opštine Priboj, prof. dr Dragana Vasiljević Tomić, predsednica žirija konkursa, članovi žirija, izvestioci i nagrađeni učesnici konkursa.

Detaljnije informacije u vezi izložbe nagrađenih radova i uručenih nagrada pobednicima konkursa biće objavljene u 44. broju Glasnika Inženjerske komore Srbije.

Galeriju fotografija možete pogledati ovde.