ОТВОРЕНА 31. МЕЂУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА "ЕКОЛОШКА ИСТИНА И ИСТРАЖИВАЊЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ – EcoTER’24"

ОТВОРЕНА 31. МЕЂУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА "ЕКОЛОШКА ИСТИНА И ИСТРАЖИВАЊЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ – EcoTER’24"

У Сокобањи је, данас, 19. јуна 2024. године, у организацији Техничког факултета у Бору, Универзитета у Београду, отворена 31. Међународна конференција „Еколошка истина и истраживање животне средине – EcoTER’24”.

Свечаном отварању, испред Инжењерске коморе Србије присуствовао је проф др. Иван Ивановић, члан Управног одбора Коморе и председник Извршног одбора Матичне секције инжењера осталих техничких струка, који је поздравио скуп и истакао значај његовог одржавања.

У свом обраћању, Ивановић је истакао значај тематике која је предмет конференције и исказао задовољство што је Инжењерска Комора Србије то препознала. Верује да ће пружање подршке конференцији од стране Коморе постати пракса и у наредним годинама.

У оквиру свечаног отварања, Инжењерској комори Србије је додељен Сертификат захвалности као сребрном донатору овогодишње конференције.

Конференција EcoTER’24 траје до 21. јуна 2024. године и већ пуних тридесет година окупља еминентне домаће и светске чланове академске заједнице, као и представнике привреде, у циљу презентовања и размене најновијих научних достигнућа, као и побољшања сарадње и проналажења адекватних начина имплементације стечених практичних знања у области екологије, технологије, хемијског инжењерства, заштите животне средине, управљања животном средином и њиховом утицају на наш свакодневни живот.