Отворен „Aрхитeктoнскo-урбaнистички фoрум“

Отворен „Aрхитeктoнскo-урбaнистички фoрум“

Други по реду „Aрхитeктoнскo-урбaнистички фoрум“ отворен је 17. новембра 2023. гoдинe у Нишу, у Великом амфитеатру Научно технолошког парка, а учесници ће бити у прилици да чују низ прeдaвaњa из области законске регулативе, праксе, управљања земљиштем, наслеђа и савремености.

Скуп је отворила председница Инжењерске коморе Србије, Марица Мијајловић, која је том приликом истакла да теме Форума директно осликавају тежњу да се постигне хармонија у односу законске регулативе и праксе и да се традиција постави као главна основа и смер даљег развоја архитектуре и урбанизма, као и да Форум струку води ка одрживом урбанизму и архитектури.

Учесницима Форума обратила се и Лидија Стефановић Николић, Главни урбаниста Града Ниша, која је поздравила присутне и пожелела успех у раду.

Отварању су присуствовали представници Коморе, чланови Коморе – архитекте и урбанисти, представници струковних организација и удружења, представници академске заједнице и релевантни стручњаци који раде у институцијама, општинским и државним органима, а свечано отварање пропраћено је од стране локалних медија.

Галерију фотографија можете погледати овде.