Одржан традиционални скуп "Форум урбанум

Одржан традиционални скуп "Форум урбанум

Pozdravnim govorom Skup je otvorila i pozdravila Silvija Kacenberger, dipl.inž.arh, zamenik predsednika Izvršnog odbora Matične sekcije urbanista i u nastavku programa bila moderator predviđenih predavanja. Istakla je, da je to skup Matične sekcije urbanista koji objedinjuje sve struke koje se bave poslovima urbanističkog planiranja.

Tema ovogodišnjeg skupa "Od komunikacije do participacije" je realizovana kroz sedam predavanja, a učesnicima Skupa je drugog dana organizovan izlet na Goliju.

 Zaključnim razmatranjem predsednika Izvršnog odbora Matične sekcije urbanista, Tijane Aksentijević Adamović, dipl.inž.arh, i otvorenom sednicom Izvršnog odbora Matične sekcije urbanista, završen je ovogodišnji trodnevni Skup urbanista. Na otvorenoj sednici prisutni članovi sekcije su se zahvalili članovima Izvršnog odbora na uspešnoj organizaciji Skupa, razgovaralo se o aktivnostima Sekcije u prethodnom periodu, planovima, zaključcima Skupa i o saradnji sa strukovnim organizacijama u narednom periodu. Akcenat je stavljen na Zakon o izmenama i dopunama Zakona o planiranju i izgradnji, a naročito na neophodnost opstanka urbanista.

Program skupa ''Forum urbanum – Sajam urbanizma'' je uvršten u Program permanentnog usavršavanja članova Komore, a učešće na ovom skupu je vrednovano sa 10 bodova za učesnike Skupa, odnosno 15 bodova za predavače, saglasno Pravilniku o kontinuiranom profesionalnom usavršavanju članova Inženjerske komore Srbije.

Skup „Forum urbanum - Sajam urbanizma“ predstavlja nastavak tradicije skupova koji je pozitivno ocenjen i kao takvog bi ga trebalo zadržati.

Prezentacije sa skupa možete pogledati ovde.
Fotografije sa skupa možete pogledati ovde.