Манифестација „Око архитектуре“

Манифестација „Око архитектуре“

У организацији Друштва врањских архитеката и сарадњи са Инжењерском комором Србије - РЦ Ниш, од 23. фебруара до 1. марта 2024. године, одржаће се манифестација „Око архитектуре“, са темом Савремено становање.

Свечано отварање је заказано за петак 23. фебруара 2024. године са почетком у 18:00 часова у Галерији Народног музеја у Врању.

Манифестацију подржали Град Врање и Народни музеј у Врању.

Циљ манифестације је подизање свести о значају архитектуре и грађене средине за живот сваког појединца, а све у складу са недавно донетом Националном архитектонском стратегијом.

Тим поводом биће представљена гостујућа изложба „Становање - Housing 2023“ - међународна  изложба савременог становања у организацији Катедре зграде за становање Грађевинско-архитектонског факултета у Нишу и Кластера урбаног планирања, као смотра актуелних архитектонских остварења која су примери добре пројектанске праксе и промишљања на тему становања.

Током трајања манифестације, изложбу ће употпунити пратећи програм састављен од стручних предавања и презентације спонзора из области грађевинске индустрије.

Комплетан програм можете преузети овде.