МАНИФЕСТАЦИЈА „01. ЈУЛ ДАН НОВОСАДСКИХ АРХИТЕКАТА“

МАНИФЕСТАЦИЈА „01. ЈУЛ ДАН НОВОСАДСКИХ АРХИТЕКАТА“

Друштво архитеката Новог Сада и ове године организује традиционалну манифестацију „01. јул дан Новосадских архитеката 2023", у суботу 1. јула на Индексовој трибини, Јиричекова бб, Нови Сад.

Манифестација се одржава уз подршку Инжењерске коморе Србије – Регионалног одбора Регионалног центра Нови Сад.

Како већ пракса налаже, на овој манифестацији се окупљају све колеге архитекте, од студената до пензионисаних чланова, који поред упознавања и представљања, користе ову прилику да размене искуства из архитектонске професије. Међусобно се размењују идеје, предлози, сугестије, разговара се о постојећим проблемима и предлозима како да се они реше, које се новости из иностранства из области урбанизма и архитектуре могу имплементирати у нашем окружењу. Ово је прилика да се договоре стручне консултације, изложбе, семинари, екскурзије и све оно за шта чланови Друштва архитеката Новог Сада покажу интересовање.

Традиционална манифестација има за циљ промоцију архитектуре као професије која има посебну важност за квалитет живота Града у Граду, усмеравање стручне јавности на важност одговорног односа према урбанистичким решењима, али и афирамције струковног удружења Друштва архитеката Новог Сада.