Избор за најбољу "Инжењерку године" у Србији

Избор за најбољу "Инжењерку године" у Србији

Привредна комора Србије, компанија Сименс Србија и удружење „Инжењерка године“ покренули су иницијативу и објавили позив за учешће на избору за најбољу „Инжењерку године“ у Србији.

Реч је о пројекту који за циљ има промовисање инжењерске струке међу женама кроз јавни избор, на којем ће, у конкуренцији између 10 уже селектованих кандидаткиња, бити изабрана инжењерка за 2023. годину у Србији.

Иницијативом „Инжењерка године“ и афирмацијом примера успешних жена у овој струци намера је да се младе жене, посебно полазнице средњих школа, инспиришу и охрабре да одаберу инжењерске студије и будућу каријеру. Додатно, промоцијом инжењерских позива ставља се акценат на родну равноправност као стандард који омогућава најбоље коришћење расположивог људског капитала.

Кaндидaтa зa инжeњeрку гoдинe мoгу прeдлoжити пojeдинци или прeдузeћa или oргaнизaциje у кojимa je зaпoслeнa или сa њимa сaрaђуje (уз сaглaснoст кaндидaтa), а може се кандидовати и сaмa инжeњeркa.

Конкурс је отворен до 10. априла 2024. године, а пријава је доступна путем линка: https://www.inzenjerka-godine.rs/sr/prijava/