ИНЖЕЊЕРСКА КОМОРА СРБИЈЕ - 18 ГОДИНА СА ВАМА

ИНЖЕЊЕРСКА КОМОРА СРБИЈЕ - 18 ГОДИНА СА ВАМА

Komora kontinuirano sarađuje sa strukovnim udruženjima i organizacijama, naročito kroz međusobnu podršku u radu i realizaciji različitih projekata. U prethodnom periodu posebno se ističe značaj potpisivanja Ugovora sa Građevinskim fakultetom Univerziteta u Beogradu, o saradnji na unapređivanju znanja, veština i kompetencija licenciranih inženjera, što vodi do još jednog važnog zadatka koji je sada pred nama, a to je rad na dobijanju akreditacije za sprovođenje stručnog usavršavanja.

Niz povelja i priznanja koje je Komora dobijala tokom prethodnih godina od strukovnih organizacija i udruženja, nedavno je upotpunjen nagradom koju smo dobili početkom juna od Udruženja urbanista Srbije, „Milutin Glavički” – institucijama i profesionalnim urbanističkim i planerskim organizacijama za ostvarene rezultate u oblasti stručnog rada, uz posebnu godišnju nagradu koja je dodeljena predsednici Komore, Marici Mijajlović, za ostvarene stručne rezultate u oblasti urbanizma - „Nikola Dobrović”.

Godinama unazad Komora je pokazivala društvenu odgovornost u vidu finansijske podrške izgradnji hrama Svetog Save, Ikonostasa crkve Svetog cara Konstantina i carice Jelene u Nišu, zatim u vidu pomoći porodicama ugroženim u zemljotresu u Kraljevu 2010. godine, pomoć opštinama ugroženim u poplavama 2014. godine, kao i u vidu pomoći inženjerima koji su pretrpeli štetu po svoj rad od početka pandemije kovida 19.

Svojim profesionalizmom i lojalnošću struci težimo da postanemo vodeća organizacija koja inženjerima pruža garanciju da ćemo ih uvek podržati, kao i da sa statusom državnog partnera budemo učesnici u procesu donošenja zakonskih izmena u oblasti planiranja i izgradnje i nezaobilazni učesnici u svim projektima od nacionalne važnosti.

Tu smo zbog vas.

Hvala na ukazanom poverenju.
Inženjerska komora Srbije