ИНТЕРНАЦИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЈА МТМ '23

ИНТЕРНАЦИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЈА МТМ '23

Međunarodno udruženje studenata građevinarstva (IACES) – Lokalni komitet Beograd, uz podršku Inženjerske komore Srbije, ima čast da bude domaćin internacionalne konferencije MTM ′23 (Mid-Term Meeting), koja će se održati od 23. do 30. aprila 2023. godine.

Ova konferencija predstavlja jedan od dva najvažnija godišnja događaja koji se održava pod okriljem Međunarodnog udruženja studenata građevinarstva IACES (International Association of Civil Engineering Students), a ujedno predstavlja i prvi IACES-ov internacionalni događaj ove godine. 

Raspored aktivnosti u toku događaja suštinski sadrži: GAR Generalna skupština predstavnika, koja predstavlja osnov za rad i delovanje IACES (General Assembly of Representatives), radionice između članova i Generalnog odbora IACES vezane za GAR, prezentacije svih prisutnih lokalnih komiteta IACES, stručna predavanja (od strane profesora i kompanija), obilazak značajnih gradilišta, turističke obilaske znamenitosti Beograda i okoline uz upoznavanje sa tradicijom i kulturom naše zemlje, internacionalno veče itd.

Značaj održavanja MTM je od suštinske važnosti za IACES, kako zbog samog funkcionisanja organizacije, tako i zbog održavanja i unapređivanja rada organizacije i prenošenja duha IACES na mlađe generacije studenata.

Srž ovakvog projekta je povezivanje i održavanje kontakata i prijateljstava sa studentima kolegama iz inostranstva.

Pored studentskih razmena, IACES se bavi organizacijom raznih predavanja i seminara o najinteresantnijim temama iz struke, kao i organizacijom poseta aktuelnim gradilištima u cilju podsticanja studenata na širenje njihovog znanja stečenog na fakultetu uz neformalno obrazovanje. Takođe, članovi stiču mogućnost da stupe u kontakt sa mnogim građevinskim kompanijama širom sveta i kroz takva iskustva započnu svoje prve korake u korporativnom svetu.