АКТУЕЛНИ ТРЕНДОВИ У ОБЛАСТИ ГРАЂЕВИНСКИХ МАТЕРИЈАЛА И КОНСТРУКЦИЈА

АКТУЕЛНИ ТРЕНДОВИ У ОБЛАСТИ ГРАЂЕВИНСКИХ МАТЕРИЈАЛА И КОНСТРУКЦИЈА

Друштво за испитивање и истраживање материјала и конструкција Србије, Институт за испитивање материјала  ИМС – Београд, Грађевински факултет Универзитета у Београду и Грађевинско-архитектонски факултет Универзитета у Нишу, у сарадњи са Инжењерском комором Србије, организују научно-стручни скуп Актуелни трендови у области грађевинских материјала и конструкција.

Скуп ће се одржати 10. октобра 2024. године на Грађевинско-архитектонском факултету у Нишу, са циљем да се стручна јавност и представници грађевинске индустрије упознају са новим тенденцијама у домену истраживања савремених грађевинских материјала и аспектима њихове примене у оквиру различитих грађевинских објеката.

Учесници скупа ће стећи нова сазнања о методологији оцењивања и верификације сталности перформанси бетона, као и о поступку оцењивања животног циклуса и издавања дозвола за емисију гасова са ефектом стаклене баште. Такође, биће речи о веома актуелној технологији 3D штампаних бетона и могућностима њене примене у домаћем грађевинарству. Поред тога, фокус скупа биће на одрживој градњи, технолошким иновацијама и примени рециклираних и отпадних материјала као делимичне замене за цемент и/или класичан агрегат у композитима типа малтера и бетона.

Детаљније информације и програм скупа можете погледати овде.

Пријаву за учешће на скупу можете преузети овде.